Huidige weekopdracht

Weekopdracht 12:

Wanneer zouden inwoners in jouw buurt het afval beter gaan scheiden?

Komende weekopdrachten

Weekopdracht 13:

Welke verpakking is jou het meest opgevallen tijdens dit project?

Afgeronde weekopdrachten

Weekopdracht 11:

Help jij deze week mee om zwerfafval op te ruimen?


Complimenten voor iedereen die zwerfafval heeft opgeruimd! Mooi om te zien dat de zoon van Alida zelfs een aanhangwagen gebruikt voor het zwerfafval! Misschien heb je de smaak te pakken en ga je het ...


Complimenten voor iedereen die zwerfafval heeft opgeruimd! Mooi om te zien dat de zoon van Alida zelfs een aanhangwagen gebruikt voor het zwerfafval!

Misschien heb je de smaak te pakken en ga je het vaker doen, of misschien laat je het liever bij deze ene keer. We zijn trots op jullie inzet! Nogmaals bedankt voor iedereen die de omgeving een stukje mooier heeft gemaakt. 


Weekopdracht 10:

Hoe afvalvrij ben je buiten de deur?


Wat fijn om te lezen dat jullie buiten de deur net zo bewust bezig zijn met afval als thuis. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Ook erg inspirerend zijn de verhalen over hoe je met afval om...


Wat fijn om te lezen dat jullie buiten de deur net zo bewust bezig zijn met afval als thuis. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Ook erg inspirerend zijn de verhalen over hoe je met afval omgaat tijdens je werk. In sommige gevallen heb je daar zelf gewoon geen invloed op, maar soms kun je door creatieve oplossingen toch je steentje bijdragen. Bedankt voor het delen van deze verhalen! Hopelijk brengt het andere deelnemers op ideeën. 


Weekopdracht 9:

Hoe denk jij over de afvalinzameling in Oldebroek?


Goed om even stil te staan bij hoe de afvalinzameling in gemeente Oldebroek eigenlijk werkt. Kan het beter of praktischer? Bedankt voor alle suggesties. De gemeente gebruikt jullie antwoorden als inpu...


Goed om even stil te staan bij hoe de afvalinzameling in gemeente Oldebroek eigenlijk werkt. Kan het beter of praktischer? Bedankt voor alle suggesties. De gemeente gebruikt jullie antwoorden als input voor verbeteringen van de inzameling. 

Hét onderwerp was toch wel het achteraf scheiden van PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons). Krista denkt dat inwoners zich veel bewuster zijn van de hoeveelheid PMD, als je dit aan huis moet scheiden. Pierre vraagt zich af of de fabriek wel echt al het plastic afval eruit kan halen. Ook was er discussie over het betalen per keer dat je afval weggooit tegenover het risico op het dumpen van afval in de natuur. 


Weekopdracht 8:

Wat geef jij deze week een tweede leven?


Nu we jullie langzamerhand beter leren kennen, weten we wel dat veel deelnemers erg creatief zijn met het hergebruiken van spullen. Een tweede leven geven aan spullen hoeft niet moeilijk te zijn. Oude...


Nu we jullie langzamerhand beter leren kennen, weten we wel dat veel deelnemers erg creatief zijn met het hergebruiken van spullen. Een tweede leven geven aan spullen hoeft niet moeilijk te zijn. Oude boeken verkopen of spullen naar een tweedehands winkel brengen is al heel goed! 

Deze week werden er ook hele originele ideeën geplaatst. Wij vonden de verjaardagsvlaggetjes van Heidi erg leuk. Applaus voor jou Heidi! 


Weekopdracht 7:

Wat is jouw beste kliekjesrecept?


Goed om te lezen dat veel deelnemers de diepvries gebruiken voor overgebleven voedsel. Zo kun je het makkelijk een andere keer opeten. Dat scheelt weer met koken. Mocht je nog een leuk recept weten, d...


Goed om te lezen dat veel deelnemers de diepvries gebruiken voor overgebleven voedsel. Zo kun je het makkelijk een andere keer opeten. Dat scheelt weer met koken. Mocht je nog een leuk recept weten, dan kun je die altijd nog delen op het platform. 


Weekopdracht 6:

Lukt het jou om een week zonder plastic te leven?


Vorige week was misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe. Het is niet erg als de opdracht niet helemaal of zelfs bijna niet is gelukt. Dat je een poging deed is al heel goed! Wij vinden het bela...


Vorige week was misschien wel de grootste uitdaging tot nu toe. Het is niet erg als de opdracht niet helemaal of zelfs bijna niet is gelukt. Dat je een poging deed is al heel goed! Wij vinden het belangrijk dat je bewust wordt van de hoeveelheid (plastic)afval dat je hebt.

Wat goed om te zien dat al behoorlijk wat deelnemers herbruikbare zakjes gebruiken bij het kopen van groente en fruit. Ook willen we een pluim geven aan de groenteboer en slager die hun producten ook zonder verpakking aan mensen meegeven.


Weekopdracht 5:

Wie heeft de beste tip om afval te voorkomen?


Vorige week vroegen we om tips. Nou, die kregen we ook. Van oplaadbare batterijen tot wasbare luiers. Zo zie je maar dat je op allerlei gebieden afval kan voorkomen of in ieder geval kan verminderen.


Vorige week vroegen we om tips. Nou, die kregen we ook. Van oplaadbare batterijen tot wasbare luiers. Zo zie je maar dat je op allerlei gebieden afval kan voorkomen of in ieder geval kan verminderen.


Weekopdracht 4:

Maak een foto van jouw afval als je een warme maaltijd hebt gemaakt


Vorige week deelden jullie enthousiast foto's van het afval dat overbleef na het bereiden van een warme maaltijd. Schillen, snijafval, verpakkingen en potjes. Zorgt het voor nog meer bewustwording? We...


Vorige week deelden jullie enthousiast foto's van het afval dat overbleef na het bereiden van een warme maaltijd. Schillen, snijafval, verpakkingen en potjes. Zorgt het voor nog meer bewustwording? We hopen natuurlijk dat je inzicht krijgt in al het afval dat ontstaat en dat je nadenkt over wat voor afval je misschien kan voorkomen. Maar de foto's zijn natuurlijk ook leuk om inspiratie op te doen voor het avondeten :).

Erg leuk om te lezen dat deelnemers de boodschappen bij de groenteboer, bakker en slager met een eigen verpakking halen. Complimenten! 


Weekopdracht 3:

Hoeveel verpakkingen open jij op 1 dag?


Het is toch even slikken als je aan zo’n opdracht begint. Maak ik écht zoveel verpakkingen open in een paar dagen?! In totaal hebben we namelijk 436 verpakkingen open gemaakt, met een weekgemiddelde v...


Het is toch even slikken als je aan zo’n opdracht begint. Maak ik écht zoveel verpakkingen open in een paar dagen?! In totaal hebben we namelijk 436 verpakkingen open gemaakt, met een weekgemiddelde van 27 verpakkingen per huishouden. Wat vond jij van het aantal verpakkingen dat je openmaakte? Viel het mee of viel het tegen? Ga je nu op een andere manier met producten om?


Weekopdracht 2:

Doe mee aan de sorteeranalyse: Wat zit er in jouw restafval?


Afgelopen zaterdag haalden we de speciale 100-100-100 afvalzak bij je op. Het was een behoorlijke zoektocht met Google maps die de weg in Wezep nog niet kent, maar het is gelukt! Slechts bij één adres...


Afgelopen zaterdag haalden we de speciale 100-100-100 afvalzak bij je op. Het was een behoorlijke zoektocht met Google maps die de weg in Wezep nog niet kent, maar het is gelukt! Slechts bij één adres stond er niets buiten. Mooi dat jullie allemaal meedoen!

Vandaag laten we het afval analyseren om te kijken wat erin zit. We zijn erg benieuwd naar de resultaten. De uitslag laten we je volgende week zien! 


Weekopdracht 1:

Hoe verzamel jij het afval in huis?


Wat een mooie start en leuke reacties! Zo zie je maar weer dat iedereen zijn eigen manieren heeft om afval te scheiden. Het blijkt dat best een aantal deelnemers de doppen apart houden voor het goede...


Wat een mooie start en leuke reacties! Zo zie je maar weer dat iedereen zijn eigen manieren heeft om afval te scheiden.

Het blijkt dat best een aantal deelnemers de doppen apart houden voor het goede doel! Goed bezig zeg! Wist je dat er ook inzamelpunten zijn waar je bijvoorbeeld oude mobieltjes of lege cartridges van je printer naar toe kunt brengen? Je kan dan zelfs kiezen welk goed doel je ermee wil steunen.